شما می توانید با ارسال ایمیل خود ، بصورت رایگان مشترک شده و از بروزسانی مطلع شوید.

ایمیل خود را وارد کنید:

کمردرد یکی از مشکلات شایع دوران بارداری است ولی معمولاً در دو هفته اول بعد از زایمان فروکش میکند. با این حال ممکن است بعد از مدتی به علت اینکه مادر نوزادش را مرتبا بلند کرده و بغل میکند کمردرد مجدداً بروز کند. هرچه نوزاد بزرگتر میشود مادر باید وزن بیشتری را بلند کند. روزهای […]

دوران پس از زایمان نیز مانند دوران بارداری دوره ای پر از التهاب و تجربه های نو است… خانم ها معمولا دغدغه های فکری و سوال های زیادی در رابطه با این دوره در ذهن دارند اما گاهی به دلیل گرفتاری و رسیدگی به فرزند فرصت پرسیدن آن را پیدا نمی کنند و حتی نمی […]

شش ساعت اول پس از زایمان، مهم‌ ترین و خطرناک ‌ترین زمان برای مادر است. در بین مراقبت‌های پس از زایمان، کنترل میزان خو‌ن ‌ریزی و علایم حیاتی مادر(فشار خون، دمای بدن، نبض و تنفس) اهمیت زیادی دارد… مراقبت‌های معمول پس از زایمان، طی ۳ مرحله انجام می ‌شود که مرحله اول در روزهای اول […]

 احساس درد و سوزش خفیف در محل بخیه به طور طبیعی بعد از زایمان وجود دارد که قابل تحمل است در طی ساعات اولیه بعد زایمان و در بیمارستان کنترل دقیق توسط ماما و پرستار انجام می شود و در صورت لزوم می توان از مسکن نیز استفاده نمود مادر می باسیت در حال دراز […]

همیشه این سوال در ذهن خانمها وجود دارد که آیا راهکارهایی که برای پسردار شدن پیشنهاد میشه پشتوانه علمی دارد یا خیر؟ ما در این مبحث به این موضوع پرداخته ایم.   بله، برای این امر، راهکارهایی علمی وجود دارد و مهم ترین عامل، « قلیایی بودن» فضای انعقاد نطفه است که در این صورت، […]

امروزه بوی بد دهان به طور چشمگیری شایع شده است و باعث رنجش و ناراحتی دیگران در برخورد های اجتماعی با فردمبتلا به بوی بد دهان می شود. همچنین در زندگی زناشویی و در بین اعضای خانواده نیز فرد مبتلا به این حالت مورد توجه و نکوهش قرار می گیرد. در مواقعی فرد مبتلا به […]

پرسش های متدوال در زمینه طب سوزنی زیبایی چرا باید به طب سوزنی زیبایی به جای راه های سنتی از قبیل جراحی پلاستیک، مواد تزریقی و روش های بدون جراحی فکر کنم؟ طب سوزنی تا چه مدت دوام دارد؟ هرچند وقت یک بار نیاز به تکرار این فرآیند دارم؟ آیا طب سوزنی عوارض جانبی دارد؟ […]

طرز استفاده صحیح از مایکروویو…

امروزه اجاق های مایکروویو به یکی از اجزاء عادی آشپزخانه تبدیل شده است و در بسیاری از کشورها دیگر یک کالای تجملی محسوب نمی شود. این وسیله، برای افرادی که برنامه کاری فشرده و زمان اندکی دارند، واقعاً موهبتی الهی است.
اجاق مایکروویو برای تبدیل شدن به آنچه اکنون می بینیم، راه درازی را طی کرده است. اولین مدل های اجاق مایکروویو، تنها برای باز کردن یخ مواد غذایی فریز شده و تهیه پاپ کورن مورد استفاده قرار می گرفتند. همراه با پیشرفت تکنولوژی، این اجاق ها اکنون به وسیله ای برای تهیه هر نوع غذا، کیک، کباب و حتی برشته کردن تبدیل شده اند.

273


اجاق مایکروویو با داشتن این توانایی های جدید در بعضی منازل و رستوران های غذای فوری، جایگزین اجاق های برقی و گازی شده است و روز به روز بر تعداد علاقه مندان آن افزوده می شود. اما این وسیله در کنار پیشرفت روزافزون فنی و محبوبیت یافتن میان مصرف کنندگان، برای عده نسبتا زیادی منشاء نگرانی فراوان شده است. افراد زیادی اعتقاد دارند که خطر اجاق مایکروویو به قدری زیاد است که نباید در میان وسایل معمولی آشپزخانه جایی داشته باشد. آن ها تعدادی از این خطرات را به عملکرد خاص این دستگاه برای پختن یا گرم کردن غذا مربوط می دانند.
استفاده از انرژی مایکروویو یا ریزموج به عنوان یک روش پخت و پز، موجب بروز نگرانی هایی در بسیاری از مصرف کنندگان بود. حتی زمان کوتاه پخته شدن غذاها در آن نیز دلیل دیگری بود که عده ای تصور کنند غذا خوب نپخته است. عده ای تصور می کنند که مدت کوتاه پخت احتمال باقی ماندن عوامل بیماری زا در غذا را افزایش می دهد، زیرا باکتری ها در این مدت کوتاه از بین نمی روند.
مورد نگران کننده دیگر، قرار گرفتن در معرض انرژی مایکروویو است که عده ای آن را بسیار خطرناک می دانند. همچنین افرادی به کار بردن ظروف و درپوش های پلاستیکی در این اجاق ها را نادرست می دانند و عقیده دارند که این مواد در ا ثر حرارت به داخل غذا نفوذ کرده و آن را آغشته به مواد سمی می کند.
اما نکته مهم این است که به رغم این نگرانی ها، اجاق مایکروویو مانند هر وسیله دیگری که نادرست استفاده شود، می تواند خطرناک باشد و برعکس، در صورت رعایت نکات ایمنی، هیچ خطری نداشته باشد. ظروف پلاستیکی مخصوص این اجاق ها نیز، موجب بروز مشکل نخواهند شد، اما نباید هر نوع ظرف پلاستیکی را هم در مایکروویو قرار داد.

محدودیت های استفاده از فرهای مایکروویو در طبخ غذا چیست؟

* مواد غذائی که قرار است زمان زیادی نگهداری شود بهتر است با فرهای مایکروویو طبخ نشود.
* گاهی غذا در فرهای مایکرویو همگن و یکدست پخته نمی شود و در نتیجه ممکن است برخی نقاط از مواد غذائی سرد یا نیمه پخت باقی بماند لذا برای پخت همگن، اغلب لازم است غذا را برگردانید یا بهم بزنید.
* حتی الامکان غذا را در ظروف درب دار طبخ نمایید.
* درب ظروف باید طوری باشد که بخار به آرامی از آن خارج شود.
* اگر روی ظروف را با پوشش مخصوص می پوشانید باید پوشش را سوراخ نموده تا امکان خروج بخار وجود داشته باشد.
* هر چند وقت یک بار غذا را بهم بزنید یا آن را زیرورو کنید.
* قطعه های بزرگ گوشت را با توان بالا طبخ ننمائید. بهتر است این قطعات با توان متوسط و در زمان طولانی تر طبخ شوند.
* مرغ و ماکیان درسته را در فرهای مایکروویو طبح ننمائید. آب ممکن است در فر مایکروویو به جوش نیاید ولی دمای آن بسیار بالاست و در صورتی که به سرعت از فر خارج شود با یک تکان کوچک سر رفته و به دست و صورت پاشیده شود.
در صورتی که آب در فر مایکروویو کاملا داغ شود و بلافاصله پس از خروج از آن قهوه یا شکر اضافه کنید آب می جوشد و سر می رود که در این صورت ممکن است به شما آسیب برساند.
برای داغ کردن آب و مایعات به توصیه های ارائه شده در کتاب راهنمای فر توجه نمائید.
هرگز غذای نیمه پخته توسط فر مایکروویو را در یخچال نگهداری نکنید.
مواد غذائی را قبل از قرار دادن در فر مایکروویو از پوشش که هنگام انجماد روی آن بوده است خارج کنید.
* بعد از یخ زدائی بلافاصله غذا را طبخ نمائید.
* از انجماد و یا نگهداری مواد یخ زدائی شده برای استفاده بعدی خودداری نمائید.
غذاهای فوری (مانند سوسیس)حتما تا زمانی که از آن ها بخار خارج شود گرم نمائید.
غذاهای فوری (مانند سوسیس) را قبل از گذاشتن در فر مایکروویو توسط چنگال چند سوراخ در آن ها ایجاد نمائید.
* قبل از مصرف غذاهای گرم شده در فر مایکرویو حداقل ۳۰ ثانیه صبر کنید.
می گویند که اگر بدن انسان در معرض تابش ریزموج هایی که از محدوده اجاق خارج می شوند قرار بگیرند، در اثر حرارت آسیب خواهند دید. خطرات دیگری که در مورد استفاده از اجاق مایکروویو به آن اشاره شده است از این قرارند:
هر چند خطرات استفاده از اجاق مایکروویو به طور تئوری قابل قبول است، اما طراحی این وسایل طوری است که شخص را از خطرات انرژی آن مصون نگهدارد. این اجاق ها طوری طراحی شده اند که حرارت حاصل از انرژی ریزموجها تنها در صورتی ایجاد می شود که درب اجاق بسته و دکمه آن روی روشن قرار گرفته باشد. به محض این که دستگاه خاموش شود، دیگر هیچ انرژی مایکروویو در غذا وجود نخواهد داشت و اجاق امواج را منتقل نخواهد کرد. به این ترتیب احتمال آسیب مستقیم توسط یک اجاق روشن، وجود ندارد. با این حال اگر دستگاه خراب یا کثیف باشد، احتمال نشت انرژی به بیرون وجود دارد. بنابراین:
* درب اجاق را چک کرده و از بسته شدن کامل آن اطمینان حاصل کنید.
* درزهای درب را وارسی کنید، آن ها راتمیز نگهداشته و مراقب باشید که قفل دستگاه به خوبی عمل کند.
* اگر دستگاه مایکروویو اشکالی حتی جزئی، پیدا کرده است. آن را برای تعمیر به متخصص بسپارید و قبل از آن به هیچ وجه از اجاق استفاده نکنید.
* اگر در مورد مناسب بودن یک ظرف پلاستیکی مطمئن نیستید، از ظرف دیگری استفاده کنید.
* برای گرم کردن غذا از ظروف یک بار مصرف، ظروف ماست و مانند آن ها استفاده نکنید.
* هرگز موادی چون کیسه فریزر، کیسه نایلون، روزنامه یا فویل آلومینیوم را داخل مایکروویو قرار ندهید.
* از پخته شدن هر نوع گوشت خام، اعم از قرمز یا سفید اطمینان حاصل کنید، پس از پایان پخت، بگذارید غذا چند دقیقه داخل دستگاه بماند تا حرارت خود را به طور یکنواخت از دست بدهد.

آیا غذا موجی شده؟!

تحقیقات ثابت کرده است، شواهد مستندی دال بر این که تشعشعات مایکروویو در هر سطح بتواند موجب ایجاد یا تحریک سرطان شود، در دست نیست. وقتی که دستگاه خاموش می شود، امواج در غذا یا اجاق باقی نمی ماند. بنابراین غذایی که در مایکروویو های پخته شده، ضرری ندارد.

آیا موج ها به بیرون نشت نمی کنند؟

همه مایکرووفرها حداقل دو کلید قفل داخلی دارند که به محض باز شدن در دستگاه، تولید امواج را متوقف می کند. البته در حین روشن بودن، ممکن است مقداری از امواج از اطراف در، نشت کند. طراحی و ساخت مایکروفر باید طوری باشد که این نشت را تا سطح مجاز استاندارد کاهش دهد. به همین منظور موسسات استاندارد آزمایشی برای بررسی نشت از دیواره اجاق طرح کرده اند تا با رعایت استاندارد و موارد احتیاط اثری بر سلامت انسان نداشته باشد. بررسی های متعدد نشان داده که سطح این نشت در مایکروفرهای استاندارد در حدی است که اگر اجاق سالم بوده و درست استفاده شود، بی خطر است.

VN:F [1.9.22_1171]
لطفا امتیاز خود را ثبت نمایید
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

دیدگاه خود را به ما بگویید.


نُه × = 45